Air Bag prsluk Alpinestars Tech Air 5 System

84.699,60 RSD

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , , , ,

Opis

Najsavremeniji, nosivi prsluk Tech-Air® 5 dolazi sa aktivnim elektronskim sistemom koji sadrži šest integrisanih senzora (3 žiroskopa i 3 akcelerometra) i algoritam sudara koji koristi veštačku inteligenciju da precizno nadgleda kada treba aktivirati vazdušni jastuk u slučaju udesa. Razvijen na osnovu godina istraživanja uz pomoć najboljih svetskih MotoGP vozača i Alpinestars kupaca. Podaci prikupljeni na osnovu više miliona predjenih kilometara i hiljada sudara se konstantno analiziraju kako bi se kontinuirano poboljšavao inteligentni algoritam za detekciju sudara. Nakon identifikacije situacije sudara, aktivira se zaštitni vazdušni jastuk, koji pruža jedinstvenu zaštitu vozaču sa maksimalnim vremenom naduvavanja od 20 do 40 ms u zavisnosti od veličine vazdušnog jastuka. Apsorpcija udara tokom nošenja vazdušnog jastuka rezultira smanjenjem sile udara do 95% u poređenju sa pasivnim zaštitnikom. Sistem vazdušnih jastuka Tech-Air® 5 nudi istu zaštitu kao i 18 štitnika za leđa (2).

Sistem je takođe izuzetno jednostavan za korišćenje, samo zakopčajte prsluk i zatvorite magnetni poklopac i spremni ste za vožnju. LED ekran pokazuje radni status vazdušnog jastuka, a integrisana, sertifikovana litijum-jonska baterija ima vek trajanja baterije od 30 sati vožnje. Sistem dolazi opremljen magnetnim mikro USB punjačem koji omogućava brzo, lako i praktično punjenje. Kroj prsluka je unisex.

Tech-Air® 5 ima Bluetooth konekciju i prateću Tech-Air® aplikaciju, koja koristi telefon vozača za prikaz operativnog statusa sistema, statusa baterije i detaljne analize vožnje; firmver sistema se takođe može ažurirati direktno preko aplikacije.

Pre skoro 20 godina, Alpinestars je započeo razvoj originalnog Tech-Air® sistema. Kada je lansiran na tržište 2014. godine, Tech-Air® sistem je prepoznat kao prvi vazdušni jastuk na svetu koji pruža potpunu zaštitu gornjeg dela tela sa potpuno nezavisnim elektronskim sistemom upravljanja. Pored toga ima svestranost prsluka koji se lako može zakopčati u razne Tech-Air® kompatibilne jakne. U decembru 2019. godine, Tech-Air® 5 je već prepoznat od strane CES-a kao jedan od inovativnih proizvoda koje morate videti na tržištu tehnologije nosivih uređaja.

Tech-Air® 5 prsluk je dizajniran da se nosi ispod bilo koje odgovarajuće tekstilne jakne, imajući na umu da jakna mora biti dovoljno velika da izdrži širenje vazdušnog jastuka u slučaju sudara. Za tekstilne jakne ovo zahteva dodatnih 4 cm prostora oko obima tela. Za one vozače koji žele da nose sportsku kožnu jaknu, Tech-Air® 5 se takođe može nositi sa Tech-Air® kompatibilnim kožnim jaknama koje imaju ugrađene kožne ekspanzione ploče za prilagođavanje naduvavanja vazdušnog jastuka. Vozači koji žele da nose kožnu jaknu koja nije kompatibilna sa Tech-Air®-om moraju biti sigurni da kožna jakna ima dodatnih 4 cm prostora oko obima čitavih grudi.

Tech-Air® 5 sistem vazdušnih jastuka nudi istu zaštitu kao onu koju obezbeđuje 18 štitnika za leđa nivoa 1 CE, što je verifikovano od strane SGS-a, zvanične CE sertifikacione kompanije, koja obezbeđuje nezavisno testiranje usaglašenosti proizvoda sa evropskim propisima.

Pored toga što motociklisti mogu da se voze zaštićeni tokom putovanja na posao, vozači sada mogu lako da se prebace na RACE režim vožnje i voze se na trkačkim stazama sa zatvorenom stazom. Novo izdata Tech-Air® aplikacija omogućava vozačima da lako prelaze između STREET i RACE režima vožnje. RACE režim vožnje se mora koristiti SAMO za vožnju na zatvorenim trkačkim stazama i ne može se koristiti za bilo koju drugu vrstu vožnje.

Specifikacije

Veličina

L, M, S, XL, XXL

ProizvođačAlpinestars
TOP