Kaciga NEXX X.R3R Zorga Black/Red

59.874,00 RSD

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Opis

NEXX Helmets je ponosan što je jedan od poslednjih europskih proizvođača, koji proizvodi 100% u Portugalu.
Beskompromisno sportski, sa impresivnim dizajnom i vrhunskom tehnologijom prenesenom iz modernih moto sporta.

Novi X.R3R je namenjen najzahtevnijim uslovima i emocijama na trkačkoj stazi.

POBEDNIK.
U motociklističkim utrkama brzina je ključna, a aerodinamika igra ključnu ulogu – jer bi taj dodatni kilometar na sat mogao značiti razliku između pobjede i poraza.

Aerodinamički optimizovan X.R3R lagani dizajn kućišta ne samo da smanjuje otpor vazduha, već i optimizuje protok vazdušne mase za hlađenje unutrašnjosti.
Uloženi su značajni napori da se poboljša aerodinamička efikasnost dizajna kućišta, vizira, spojlera i ventilacijskih otvora modela X.R3R.

Potreba za dobrim dizajnom u oblasti aerodinamike zahtijeva dizajn aerotunela. Međutim, testiranje počinje virtuelno na računaru, sa virtuelnom CFD (Computational Fluid Dynamics) analizom, koja omogućava bolje i informisanije odluke. Ovi rezultati su zatim potkrijepljeni testovima u aerotunelu, u skali 1:1 s motociklom i testovima na cesti, koji potvrđuju aerodinamičke performanse kacige u različitim uglovima i položajima za vožnju.
Aerodinamička kaciga koja se fokusira na brzinu poboljšava ventilaciju i dodaje niz sigurnosnih karakteristika.

Svaki detalj u dizajnu vanjske školjke i vanjskih komponenti dizajnirani su da smanje pritisak otpora i osiguraju maksimalnu efikasnost.

Istovremeno se smanjuje otpor vazduha, optimizuje se protok vazdušne mase za hlađenje unutrašnjosti. Vazduh se posebno vodi kroz gornji i bočni vrtlog prema zadnjem delu, gde povećava efikasnost novog koncepta spojlera za trke.
Može se dodati prozirni spojler u trkačkom stilu kako bi se poboljšala stabilnost pri velikim brzinama.

Ovaj dodatni produžetak stražnjeg spojlera pričvršćen na vijke predstavlja odvojivi dizajn za maksimalne sigurnosne standarde.
Dizajniran za elitne motocikliste i one koji se brinu o težini, novi X-PRO karbonski sa 3K karbonskim tkaninama je 10% lakši od ostalih karbonskih školjki i nudi veću krutost i vrhunsku snagu.

Visok sadržaj vlakana (≥ 60%) maksimizira mehanička svojstva kompozitnog omotača, dok distribucija vlakana garantuje ujednačenu čvrstoću u svim smjerovima zajedno s izuzetnim izgledom.

Sve što biste očekivali od jedne od najnaprednijih tehnologija kaciga od karbonskih vlakana ikada.
Složeni aerodinamički koncept X.R3R dizajniran je da maksimizira njegove performanse, sa 0 dinamičkom težinom pri 160 km/h.
Na stazi poslednja stvar o kojoj želite da brinete je vrućina na glavi. Aero testiranje je utvrdilo X.R3R superiorni ventilacioni sistem koji podstiče protok vazduha kroz kacigu od prednje ka pozadi.

Sa šest ulaza za vazduh i četiri izlaza za ventilaciju – možete imati potpunu kontrolu nad kolikim protokom vazduha prolazite kroz kacigu kako bi vam glava bila što hladnija pod pritiskom vožnje na stazi.
Izduženi oblik otvora za bradu pomaže da se uvuče više Race vazduha, uz efikasan sistem kanalisanja za raspršivanje svežeg preko vizira i područja lica.

Dodatni usis je takođe ugrađen u donji deo, napravljen od antivibracione gume i koji se lako otvara i zatvara preko prekidača iz unutrašnjosti.
Svi delovi podloge, uključujući rolu za vrat, mogu se ukloniti, periti i sa X-Mart Dry tehnologijom – tkaninom mekom na dodir i posebnim tretmanom koja vam pomaže da ostanete hladni, suvi i udobni sa brzinom sušenja, dvostruko bržom od običnog pamuka.
Uz Aero dizajn, vizir smanjuje značajnu količinu buke vjetra omogućavajući dobar protok zraka preko vašeg lica.

X.R3R sveobuhvatni koncept zvučne izolacije uključuje Vortex generatore u području brade za smanjenje aerodinamičkog otpora i podizanja i dvostruki gumeni zaptivni profil oko vizira, konfiguriran da poboljša zvučnu izolaciju.
Specijalne antivibracione gumene vizir ploče su dizajnirane da apsorbuju i ravnomerno raspoređuju vibracije do nominalnih nivoa. Savršeni su za smanjenje nivoa buke i poništavanje prijenosa vibracija na susjedne strukture vizira.
Modularni unutrašnji jastučići XR3R jedinstveni su pristup udobnosti i stabilnosti velike brzine koji omogućavaju individualno prilagođavanje središnjih jastučića i jastučića za obraze, za savršeno pristajanje za većinu oblika glave.

Svi unutrašnji dijelovi, uključujući rolu s debelim vratom, mogu se ukloniti, pogodni za kožu (antialergijska i antibakterijska svojstva) i bez šavova na osjetljivim područjima.
džep koji funkcioniše kao adaptivni sistem koji se može fino podesiti prema željama Racera.

Na brz i lak način, ovaj sistem omogućava dodavanje niza pena različitih debljina kako bi se postiglo čvršće prianjanje preko područja obraza, što rezultira uravnoteženijom, sigurnijom i agilnijom kacigom na stazi.

Da bi se dodatno olakšao, reverzibilan je, tako da se jastučići za obraze uviek mogu vratiti u početnu konfiguraciju.

BEAT THE HEAT
Inovativni Air cumbs nude neuporedive nivoe unutrašnje ventilacije i udobnosti. X.R3R krunica je ušivena posebnom alveolarnom mrežicom koja stvara komoru za svježi zrak između EPS obloge i podloge.

Postepenim ispuštanjem i distribucijom svežeg vazduha oko cele konture glave stvara se duži osećaj hlađenja pri kontrolisanoj temperaturi i relativnoj vlažnosti.

OSJEĆAJ SE SIGURNO
X.R3R-ov sistem multi-density EPS obloge je dizajniran da omogući rashladnom vazduhu da neograničeno putuje kroz tunele kreirane u 5 različitih zona s različitim gustinama za maksimalnu zaštitu od udara u ključnim područjima oko glave vozača

ECE 22-06 HOMOLOGOVAN
Dobrodošli u novu eru sigurnosti.

X.R3R dolazi s novom ECE 22-06 homologacijom koja uključuje nove testove izvedene pri većoj brzini, s više mesta udara i poboljšanim kapacitetom apsorpcije udara i dodatnim zahtevima za karakteristike kao što su delovi za bradu i viziri koji se mogu uvući.

X.R3R će također biti dostavljen u FIM Racing Homologation Program koji je neophodan za takmičenje na međunarodnom nivou, uključujući MotoGP – za 2022.

REMEN ZA HITNE POMOĆI V2
Ugrađen u svaki jastučić za obraz, sistem remenja za hitne slučajeve V2 omogućava obučenom medicinskom osoblju lak i nježan pristup glavi povrijeđenog jahača.

X-LOCK SISTEM
Sva X.R3R kolekcija dolazi sa MotoGP standardnim dvostrukim D-prstenom i X-LOCK magnetnim dugmetom za lakše konačno pričvršćivanje.

POKLOPAC OD BRADNE TRAKE
Navlake za bradu se skidaju i mogu se prati radi lakšeg čišćenja i čišćenja nakon ekstremnijih upada na trkačku stazu.

3 VELIČINE ŠKOLE
Novi X.R3R dolazi u 3 veličine školjke i 3 EPS podloge za izvanredno pristajanje i udobnost.

Specifikacije

Veličina

L, M, S

ProizvodjacNexx
TOP